Η Facebook δημιούργησε μια πατέντα για να αναγνωρίζει τις οικογένειες με βάση τις φωτογραφίες

AP photo/Richard Drew,File

Η εφαρμογή ονομάζεται «Predicting Household Demographics based on Image Data» και υποβλήθηκε στις 10 Μαΐου του 2017 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Η λογική πίσω από την εφαρμογή είναι η εφαρμογή να χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου και μοντέλα μάθησης έτσι ώστε να βοηθήσει το Facebook να κατανοήσει καλύτερα με ποιους μένουμε και αλληλοεπιδρούμε. Για να επιτευχθεί αυτό, αναζητά για στοιχεία στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες και φίλοι τους στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram.

Παρατηρείται μια αλληλουχία που ακολουθεί η εφαρμογή αυτή: αρχικά παρατηρεί τα άτομα που αναγνωρίζονται στις φωτογραφίες και σημειώνει πόσο συχνά οι φίλοι των χρηστών περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια επεξεργάζεται πληροφορίες που δίνονται σε σχόλια, σε περιγραφές και σε hashtags (ό,τι δηλαδή μπορεί να καταδείξει την ιδιότητα ενός χρήστη σε μια φωτογραφία) και ύστερα μπορεί να δει πως μοιάζει η οικογένεια σου. Συγχρόνως με τα παραπάνω, αναλύει το ιστορικό των μηνυμάτων, παλαιότερες επισημάνσεις (tagging) και ιστορικό της περιήγησης για  να διαπιστώσουν εάν πολλά άτομα μοιράζονται διευθύνσεις IP.

 

Επιμέλεια: Φαίη Λαχανά

Αρχική πηγή: https://yro.slashdot.org/story/18/11/17/2036228/facebook-filed-a-patent-to-predict-your-households-demographics-based-on-family-photos