Η Google αντιμετωπίζει την πρώτη της πρόκληση, σύμφωνα με τους αυστηρούς νέους κανόνες Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης

Επτά ευρωπαϊκές ομάδες καταναλωτών κατέθεσαν καταγγελίες κατά της Google στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές , κατηγορώντας τον γίγαντα του διαδικτύου οτι παρακολουθεί κρυφά κινήσεις των χρηστών, κατά παράβαση του κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.

Οι καταγγελίες κατά της Google υποβλήθηκαν από την  Τσεχική Δημοκρατία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.

«Για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων με Android, όπως τα τηλέφωνα Samsung και Huawei, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφευχθεί αυτή η παρακολούθηση «, σημείωσε το συμβούλιο της Νορβηγίας.

Η Google απάντησε λέγοντας ότι το «Το Ιστορικό τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορεί να γίνει επεξεργασία, διαγραφή ή  παύση ανά πάσα στιγμή. Εάν είναι ενεργοποιημένο, βοηθάει στη βελτίωση των υπηρεσιών. Εάν το θέσετε σε παύση, διευκρινίζουμε ότι -σύμφωνα με τις μεμονωμένες ρυθμίσεις του τηλεφώνου και της εφαρμογής σας – μπορούμε ακόμα να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα τοποθεσίας για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο Google».

 

Επιμέλεια : Εύη Ντούσια

Αρχική πηγή: https://phys.org/news/2018-11-google-accused-track-users.html