Νέα εφαρμογή για την προστασία του απορρήτου σε iOS, Android, Windows και Mac

Οι καταναλωτές  αισθάνονται αβοήθητοι επειδή δεν ξέρουν πώς να προστατεύσουν τα Προσωπικά τους Δεδομένα.  Η FigLeaf, start up εταιρεία που ίδρυσε ο Slava Kolomeichuk και ο Yuriy Dvoinos, αναπτύσσει μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών για να δώσει στους χρήστες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα και νέα εργαλεία για τον έλεγχο της πρόσβασης στις προσωπικές τους πληροφορίες.

Η FigLeaf αποτελείται από μια ομάδα 100 ατόμων, που εργάζεται για μια νέα λύση στο πρόβλημα της προστασίας ης ιδιωτικής ζωής.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η FigLeaf καθορίζει πόσα από τα δεδομένα σας έχουν υποστεί βλάβη είναι με τη σάρωση του dark web. Όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  τυ στην εφαρμογή, αυτή εκτελεί  σάρωση και δείχνει στον χρήστη πόσοι  και ποιοί λογαριασμοί διατρέχουν κίνδυνο.

Ένα άλλο εργαλείο που η FigLeaf  θα προσφέρει είναι ένας τρόπος δημιουργίας λογαριασμού  dummy-email που συνδέεται με τον πραγματικό. Ο χρήστης θα εκτελέσει οποιεσδήποτε online συναλλαγές με τον ψευδή λογαριασμό και σε περίπτωση διαρροής δεδομένων, προστατεύονται τα προσωπικά του δεδομένα.

Η εφαρμογή   επιτρέπει να  επιλέξει ο χρήστης ποιοι ιστότοποι ή εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Η  anti-Facebook εφαρμογή,  MeWe, εργάζεται ανταγωνιστικά  με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στον κόσμο, με κύριο στόχο την προστασία των χρηστών και την ιδιωτική ζωή.

Παραμένει να δούμε πώς η εφαρμογή FigLeaf θα ολοκληρώσειτις  δοκιμές beta, αλλά το σχέδιο που περιγράφεται από τον Dvoinos είναι ένας συνδυασμός μέτρων αντίδρασης αλλά  και προληψης.

Η εφαρμογή   FigLeaf αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019 και θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη στα τέλη Φεβρουαρίου. Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν τις ιδιωτικές εκδόσεις beta των Windows ή Mac. Οι εκδόσεις για Android και iOS beta θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

 

Επιμέλεια: Εύη Ντούσια

Αρχική πηγή: https://download.cnet.com/news/exclusive-new-app-to-protect-your-privacy-will-run-on-ios-android-windows-and-mac/