Η εφαρμογή ονομάζεται «Predicting Household Demographics based on Image Data». Από τις 10 Μαΐου του 2017, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Η λογική πίσω από την εφαρμογή είναι η αναγνώριση προσώπου και μοντέλα μάθησης έτσι ώστε να βοηθήσει το Facebook να κατανοήσει καλύτερα με ποιους συγκατοικούμε συναντιόμαστε και αλληλεπιδρούμε. Για να επιτευχθεί αυτό, αναζητά για στοιχεία στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες και φίλοι τους στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram.

Παρατηρείται μια αλληλουχία που ακολουθεί η εφαρμογή αυτή: αρχικά παρατηρεί τα άτομα που αναγνωρίζονται στις φωτογραφίες και σημειώνει πόσο συχνά οι φίλοι των χρηστών περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια επεξεργάζεται πληροφορίες που δίνονται σε σχόλια, σε περιγραφές και σε hashtags (ό,τι δηλαδή μπορεί να καταδείξει την ιδιότητα ενός χρήστη σε μια φωτογραφία) και ύστερα μπορεί να δει πως μοιάζει η οικογένεια σου. Συγχρόνως με τα παραπάνω, αναλύει το ιστορικό των μηνυμάτων, παλαιότερες επισημάνσεις (tagging) και ιστορικό της περιήγησης για  να διαπιστωθεί εάν πολλά άτομα μοιράζονται διευθύνσεις IP.

Επιμέλεια: Φαίη Λαχανά

Αρχική πηγή: https://yro.slashdot.org/story/18/11/17/2036228/facebook-filed-a-patent-to-predict-your-households-demographics-based-on-family-photos