O αγώνας του DPO: Εξισορρόπηση επιχείρησης και ιδιωτικότητας

Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων και εφαρμογών   έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μιας επιχείρησης και κάθε ένας από αυτούς πρέπει να έχει το ίδιο υψηλό επίπεδο ελέγχου και παρακολούθησης  ασφάλειας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα:  είναι περίπλοκο να διαχειρίζεστε τους ελέγχους πρόσβασης και τα δικαιώματα των χρηστών και να παρακολουθείτε τις ενέργειες των χρηστών για να βοηθήσετε στην ανίχνευση και την αποτροπή  κυβερνοεπιθέσεων, ακόμη και αν πρόκειται για τις μεγαλύτερες εταιρείες με τους περισσότερους πόρους.

 

Το Σεπτέμβριο, η Amazon άρχισε να διερευνά πιθανές δραστηριότητες απειλών από υπαλλήλους, συγκεκριμένα, κακόβουλους εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ανασκόπησης προϊόντων και την πώλησή τους για οικονομικό όφελος και μερικές φορές ακόμη και τη διαγραφή αρνητικών αναθεωρήσεων. Αυτές είναι οι τύποι παραβιάσεων δεδομένων που κάνουν τον Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (DPO) να μην κοιμάται την νύχτα και αυτό είναι το σημείο όπου ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

 

Επιμέλεια: Εύη Ντούσια

Αρχική πηγή: https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/11/30/the-dpos-tightrope-act-balancing-business-and-privacy/#9b73e001c37b