- Cryptojacking:
Η εξέλιξη και η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων δίνει την ευκαιρία τους hackers να προσαρμοστούν στα νέα αυτά δεδομένα. Η λογική πίσω από αυτού του είδους κυβερνοεπίθεση είναι το να αποκτήσουν οι επιτιθέμενοι μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές των χρηστών και να οικειοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα έχοντας μαζικό κέρδος. Τα πακέτα για την παραβίαση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι πολύ φτηνά για να τα αποκτήσει κανείς και αποφέρουν τεράστια κέρδη.
- Συναλλαγές με κρυπτονομίσματα:
Οι hackers, όπως προβλέπουν οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας, θα στοχεύουν περισσότερο σε συναλλαγές που περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα, με το να διοχετεύουν μολυσμένο κακόβουλο λογισμικό σε ιστοσελίδες που έχουν πρόσβαση εκατομμύρια χρήστες, με αποτέλεσμα οι hackers να έχουν πρόσβαση στις συναλλαγές.
- Επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης:
Η Google δήλωσε ότι 1 στις 10 επεκτάσεις του Chrome είναι κακόβουλο λογισμικό, παρά την προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Οι hackers πλέον καταφέρνουν άλλοτε να προωθούν κακόβουλο λογισμικό απευθείας στην αγορά και άλλοτε να καταλαμβάνουν τον έλεγχο κανονικών επεκτάσεων περιήγησης, τις οποίες μολύνουν και χρησιμοποιούν σαν «ξενιστή». Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να στοχεύουν εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα και να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τους.
- Επιθέσεις Man-in-The-Browser (MiTB):
Οι επιθέσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να τροποποιούν τις συναλλαγές κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους χωρίς οι χρήστες να έχουν γνώση. Έχουν έτσι τη δυνατότητα να υποκλέπτουν κεφάλαια και πιστοποιητικά από μολυσμένους λογαριασμούς (πρόγραμμα ZeuS Trojan)
Επιμέλεια: Φαίη Λαχανά
Αρχική πηγή: https://www.information-age.com/security-predictions-2019-123477293/