4 Ιανουαρίου: Ο Mark Zuckerberg δημοσίευσε την ανασκόπηση του νέου χρόνου δηλώνοντας ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν το 2017.

17 Μαρτίου: Η Facebook κατηγορείται ότι επέτρεψε στην Cambridge Analytica να συλλέξει προσωπικά δεδομένα 10 εκατομμύρια χρηστών.

4 Απριλίου: Η εταιρία αναβαθμίζει τις πολιτικές ιδιωτικότητας και των δεδομένων και ανακοινώνει ότι η υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τρίτα μέρη τερματίζονται.

10 Απριλίου: Ο Mark Zuckerberg κατέθεσε ενώπιον του Αμερικάνικου Κογκρέσου

14 Μαΐου: Νομικός σύμβουλος της Facebook αρνείται το αίτημα του νομοθετικού σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου να καταθέσει ο Mark Zuckerberg εκεί.

22 Μαΐου: Ο Mark Zuckerberg καταθέτει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την σύνδεση της εταιρίας με την Cambridge Analytica.

24 Μαΐου: Ο Mark Zuckerberg υπόσχεται ότι θα τερματίσει διαφημίσεις από πολιτικές καμπάνιες στην πλατφόρμα.

25 Μαΐου: Τίθεται σε εφαρμογή ο ΓΚΠΔ

3 Ιουνίου: Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι η Facebook είχε συνάψει συμφωνίες με κατασκευαστές συσκευών, οι οποίες τους επέτρεπαν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. Η Facebook δήλωσε ότι θα λήξει τέτοιου είδους συμφωνίες.

7 Ιουνίου: «Σφάλμα» σε αλγορίθμους της Facebook αλλάζει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας 14 εκατομμύρια χρηστών.

10 Ιουνίου: Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει πρόστιμα 664.000$ για την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica.

28 Σεπτεμβρίου: H Facebook ανακοινώνει τη μεγαλύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία θα μπορούσε να είχε εκθέσει 30 εκατομμύρια χρήστες.

8 Οκτωβρίου: Κυκλοφορεί το πρόγραμμα Portal όπου πρόκειται για μια συσκευή που επιτρέπει την βίντεο-επικοινωνία, η οποία με τη σειρά της προκαλεί ανησυχίες για την ιδιωτικότητα.

15 Οκτωβρίου: Στη Μιανμάρ, κυβερνητικοί υπεύθυνοι χρησιμοποιούν το Facebook για να εξάγουν μέσα από σελίδες προπαγάνδα για εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων Ροχίνγκια, τις οποίες απέκλεισε η Facebook.

14 Δεκεμβρίου: Η Facebook αποκαλύπτει «σφάλμα» που έδινε τη δυνατότητα σε κατασκευαστές να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες. Σε αυτή τη περίπτωση, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες τις οποίες οι χρήστες δεν είχαν μοιραστεί δημόσια.

Επιμέλεια: Φαίη Λαχανά

Διαβάστε περισσότερα: https://adage.com/article/digital/facebooks-very-bad-year/315971/