Human hacking: οι κοινωνικοί μηχανικοί χειρίζονται το πλαίσιο αναφοράς των θυμάτων

Η επιρροή και η τέχνη της πειθούς είναι η διαδικασία να ζητηθεί κάποιος άλλος να κάνει κάτι, να αντιδράσει, να σκεφτεί ή να πιστέψει με τον τρόπο που θέλει κάποιος άλλος. Η δημιουργία κινήτρου  σε έναν στόχο είναι  ισχυρή δύναμη. Είναι η  υπερδύναμη του κοινωνικού μηχανικού.

Εάν μπορείτε να επηρεάσετε κάποιον για να σταματήσει το κάπνισμα, να αρχίσει να γυμνάζεται  ή να είναι πιο υγιής, τότε θα μάθετε να αξιοποιείτε αυτές τις δεξιότητες κατά βούληση για να ωφελήσετε τους άλλους και η χρήση τους στην πρακτική κοινωνικής μηχανικής δεν είναι απλά μια ιδέα.

Το framing έχει οριστεί ως πληροφορίες και εμπειρίες στη ζωή, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά κανείς στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάποιος. Από άποψη του μη κοινωνικού μηχανικού, το framing είναι οι δικές σας προσωπικές εμπειρίες και οι εμπειρίες άλλων, που εσείς επιτρέπετε στη συνείδησή σας  να αλλάξει τον τρόπο που παίρνετε αποφάσεις.

Επιμέλεια: Εύη Ντούσια

Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.csoonline.com/article/2126984/social-engineering/social-engineering-human-hacking-how-social-engineers-manipulate-victims-frame-of-reference.html