Στην  Google επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000.000 ευρώ (£ 44εκ) από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή δεδομένων CNIL, για παραβίαση των κανόνων προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Η CNIL είπε ότι επιβλήθηκε  το πρόστιμο- ρεκόρ  εξαιτίας «έλλειψης διαφάνειας, ανεπαρκών πληροφοριών και  έλλειψης έγκυρης συγκατάθεσης σχετικά με τις εξατομικευμένες διαφημίσεις  «.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι έκρινε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν «επαρκώς ενημερωμένοι» για το πώς η Google συλλέγει δεδομένα για την εξατομίκευση της διαφήμισης. Σε  δήλωσή της , η Google είπε ότι ήταν «μελετά την απόφαση» για να καθορίσει τα επόμενα βήματά της.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η Google δεν είχε λάβει σαφή συναίνεση για την επεξεργασία των δεδομένων, διότι «βασικές πληροφορίες μεταφέρονταν  σε διάφορα έγγραφα». Συγκεκριμένα, «οι χρήστες δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν πλήρως την έκταση των ενεργειών επεξεργασίας που πραγματοποιούνται από την Google». Η  ρυθμιστική αρχή είπε ότι η Google είχε αποτύχει να αποκτήσει μια έγκυρη νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών.

Επιμέλεια: Εύη Ντούσια

Αρχική πηγή: https://www.bbc.com/news/technology-46944696